Комисии

Институтот на сметководители и овластени сметководители согласно член 37 од Статутот, заради вршење на работите од својот делокруг ги формира следните комисии:


1) Дисциплинска комисија

2) Комисија за стандарди за финансиско известување

3) Комисија за етика

4) Комисија за образование, обука и публикации

5) Комисија за спроведување на испит за сметководител или овластен сметководител

6) Комисија за следење на спроведувањето на контролата на работата

7) Комисија за ревизија на одржаните испити за сметководител или овластен сметководител

8) Други комисии и совети потребни за работата на Институтот

 

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69